Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny


A versenyről

Az Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny (ABSZI), az Alkotmánybíróság és a Mathias Corvinus Collegium közös szervezésű alkotmányjogi versenye, mely lehetőséget biztosít az ország alkotmányjogot (ELTE- ÁJK, PPKE- JÁK, DE- ÁJK, SZTE- ÁJTK, PTE- ÁJK, SZE- DFK, KRE- ÁJK, ME- ÁJK és NKE- ÁKK) hallgató egyetemistáinak, hogy izgalmas jogeseteken és feladatokon keresztül megmérettethessék magukat.

Az először megrendezett ABSZI-n többek között a tételes alkotmányjogi tudásukat, a természetes jogérzéküket, az érveléstechnikájukat és előadási képességeiket bizonyíthatják a jelentkezők.

A háromfordulós egyéni vetélkedő egy online fordulóból, egy jogeset megoldásából, valamint egy szóbeli döntőből áll. A jelentkezőknek az első részben a regisztrációt követően egy tesztsort kell kitölteniük megadott idő alatt. Megoldásaikat 2019. január 24-e 23:59-ig (közép-európai idő szerint) várjuk.

A második fordulóba jutott versenyzők az alkotmánybírák kutató munkáját tapasztalhatják majd meg: több jogeset közül egyet választva ki kell majd dolgozniuk egy javaslatot, amit a testület elé terjesztenének.

A döntőbe jutott versenyzőknek az Alkotmánybíróság épületében, annak ülését kell modellezniük. Ennek során a versenyzők bemutathatják egy esettel kapcsolatos alkotmányjogi érveléseiket, miközben belehelyezkednek egy alkotmánybíró szerepébe.

A legjobb eredményt elért versenyzőknek lehetősége nyílik az Alkotmánybíróság gyakornoki programjában való részvételre, valamint az I. helyezett 200 ezer, a II. helyezett 150 ezer, a III. helyezett 100 ezer forint értékű díjazásban részesül.

Bővebb tájékoztató, segítség, illetve az első fordulóval kapcsolatos kérdésekkel az alábbi e-mail címen keresztül lehet tájékozódni: jogesetverseny@mcc.hu

Meghosszabbított határidő: 2019.01.24. 23:59.

Már csak néhány adat szükséges!

A regisztráció elküldését követően a megadott e-mail címre kapod meg az első, online forduló tesztsorát. Kérjük, különösen figyelj rá, hogy megfelelő e-mail-címet adj meg, egy címmel csak egyszer van lehetőség regisztrálni és részt venni a versenyen. Ha kérdésed van, írj a jogesetverseny@mcc.hu-ra! Jó versenyzést! Sok sikert!


Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam, annak tartalmát megismertem és megértettem.*

Hozzájárulok, hogy adataimat az Alkotmánybíróság és a Mathias Corvinus Collegium interaktív jogesetversenyének megrendezése valamint a versennyel kapcsolatos kommunikáció lebonyolítása céljából a Mathias Corvinus Collegium kezelje.


*Amennyiben külföldről jelentkezel, 0000-át írj az irányítószám helyére, az ország nevét pedig írd a megjegyzés mezőbe!